Ante

Svega smo se nagledali ovih godina, no njegov je jedan od najgorih slučajeva zanemarivanja do sada.

Magarac u dobi od skoro 30 godina, nakon što je cijeli život služio svom čovjeku ostavljen da krepa od gladi i hladnoće, bez zaklona, usred ničega podno surovog Velebita.

Primijetili su ga planinari, a zatim su mu volonteri Shepherd Biograd-pomoć pri udomljavanju brzinski pronašli privremenac i prijevoz do našeg utočišta.
Magarac koji je dobio ime Ante, gotovo potpuno slijep na oba oka, iscrpljen, pothranjen i dehidriran poslušno je 10 kilometara na povodcu slijedio kanticu hrane i nepoznate ljude koji su mu obećali da će njegov život konačno biti bolji.
Njegov vlasnik ga se odrekao.Unatoč svemu, naš veterinar uvjerio nas je da će Ante biti dobro. Odmah smo krenuli s tretiranjem povrede na oku koja je stara barem nekoliko mjeseci, uz to Ante prima antibiotike i kortikosteroide za kroničnu upalu prednjih dišnih puteva i bit će očišćen od unutrašnjih parazita kojih je prepun. Kroz par dana kad gnoj iscuri i upala se malo smiri čeka ga operacija onoga što je nekad bilo oko. Oka više nema, no Ante je borac, već pokazuje povjerenje i zahvalnost za svaki komadić pažnje koju dobije.

Trenutno je smješten u štalici za oporavak s kozom i jarićem, prenježan i predobar prema svakoj životinji koja mu priđe.

Da bi se Ante oporavio i proveo ostatak života s našim malim krdom koje ga nestrpljivo čeka upoznati, trebamo vašu pomoć s pokrivanjem troškova operacije i liječenja koji već sada prelaze par tisuća kuna. Svaka vaša kuna nam puno znači kako bismo mogli nastaviti spašavati one koji su od svih zaboravljeni.

Podaci za uplatu:Udruga za zaštitu životinja, prirode i društva “Grgina arka”

IBAN: HR7823860021119031412
SWIFT: PDKCHR2X
paypal: [email protected]
Model: 99 (poziv na broj nije potreban)
Opis plaćanja: Za Antu

Molimo vas dijelite i pomozite da Ante doživi duboku starost bez boli i gladi.

Spread the love
Scroll to Top